Бесплатан позив на
0800 035 037

Рекламације
037 447 790

Директор Топлане одржао састанак са управницима зграда. Топлана спремна за грејну сезону ( Видео )

Руководство “Градске топлане”, на челу са директором Гвозденовићем, у последње две године увело је праксу да се организују састанци са управницима зграда из Крушевца. Такав састанак је одржан у насељу Уједињене нације.

У складу са временским условима и свеукупном ситуацијом са енергентима на глобалном нивоу, Влада Републике Србије донела је одлуку да се почетак грејне сезоне 2022/23, одложи.

Мандатарка Ана Брнабић је нагласила да су све топлане у Србији спремне да почну са грејањем када то буду захтевале спољне температуре. Да смо спремни за почетак грејне сезоне потврђује и директор крушевачке Топлане.
Топловодна мрежа у Крушевцу је дуга око 58км, а близу 8.800 корисника је прикључено на систем, са тенденцијом даљег раста броја нових прикључака. Скоро 85% корисника услуга “Градске топлане” у Крушевцу се топлотном енергијом снабдева са Централног топлотног извора. За рад једног котла Централног извора “Градске топлане” у Крушевцу дневно је потребно до 150 тона угља, док је током најхладнијих дана у години, када су активна два котла, потребно је и до 350 тона угља на дан да би се загрејали станови, куће и пословни простори прикључени на систем даљинског грејања у Крушевцу. Топле пробе почеле су 3. октобра.
Што се дислоцираних котларница тиче, на локацијама у насељу Баре, у Прњавору и Расаднику, оне ће у складу са препоруком Владе Србије радити ограничено, поново у складу са временским условима и грејање ће бити пуштано у јутарњим и вечерњим сатима, све до званичног проглашења нове сезоне. Временски услови ће нарочито дириговати рад дислоциране котларнице Прњавор ( око 450 корисника ), будући да се у њој као енергенти користе гас и лож уље, чија је тренутна тржишна цена изузетно висока. Крушевачка топлана пратиће упутства Владе и ресорног Министарства, а о званичном почетку сезоне и мерама уштеде, одлуке ће доносити у сарадњи са Локалном самоуправом.